Facebook
Telegraph
Youtube
Instagram

Seznamte se s novými členy rodiny AXION!

10.12.2020 13:57

Seznamte se s novými členy rodiny AXION!

Pulsar uvádí na trh rozšíření řady termovizních monokulárů Axion - Axion XQ38 a Axion LRF XQ38.

Yukon Advanced Optics, přední vývojář a výrobce noční a termovizní optiky pro profesionály a nadšence přírody, uvádí na trh modely Axion XQ38 s laserovým dálkoměrem (LRF) a bez něj. Přístroje mají vysoce citlivý mikrobolometr s hodnotou NETD < 40mK. To poskytuje uživatelům Axion XQ dokonalé rozpoznání detailů, i když je tepelný kontrast okolí nízký - za deště, mlhy nebo chladného rána.

Nová řada Axion XQ má odolné, spolehlivé a přitom lehké celokovové pouzdro. Přestože je zařízení o něco větší než řada Axion XM, perfektně padne do ruky. Malá hmotnost monokuláru z něj činí ideální volbu pro dlouhé venkovní výlety, kdy je důležitá váha a spolehlivost přístroje.

Spolu s novým snímačem se Pulsar Axion XQ pyšní i patentovanou technologií pro vylepšení obrazu Image Detail Boost, která zvyšuje jasnost a detailnost obrazu a společně s HD AMOLED displejem zajišťuje lepší identifikaci objektů.

38mm objektiv v kombinaci s senzorem (384х288 @ 17μm) nabízí nejen dlouhý dosah detekce až 1350 m., ale také široké zorné pole 9,8 °. Nový typ rychlovyměnitelné dobíjecí baterie Pulsar APS5 poskytuje až 6 hodin nepřetržitého provozu.

Zřejmým klíčovým rozdílem mezi Axion XQ38 a Axion LRF XQ38 je integrovaný laserový dálkoměr, který je schopen přesně měřit vzdálenost k objektům až do vzdálenosti 1000 metrů. Modely s LRF přišli také o možnost připojení přes Wi-Fi s mobilním telefonem a nahrávání videa / fotografií. Přístroj je ale stále vybaven všemi nejdůležitějšími funkcemi pro lov tak aby jeho použití zůstalo co nejjednodušší. Kromě toho mají obě zařízení stejné technické specifikace:

  • Rozlišení senzoru 384х288 @ 17µm
  • Vysoce citlivý senzor (NETD <40 mK)
  • 6 hodin nepřetržitého provozu
  • Dosah detekce až 1350 m
  • Plně barevný HD AMOLED displej
  • Vysoce odolné celokovové pouzdro
  • Variabilní digitální zoom 3,5-14x
  • Okamžité spuštění
  • Režim obraz v obraze, zobrazující zvětšený obraz v hlavním zorném poli
  • IPX7 vodotěsný pro ochranu před silnými dešti, sněhem nebo jinými srážkami; je navržen tak, aby fungoval bezchybně, a to i po ponoření do 1 metru vody po dobu až 30 minut

Přehled rozdílů a podobností v tabulce níže:

Parametry Axion ХQ38 Axion LRF XQ38
Vestavěný videorekordér + -
8 barevných palet + +
Funkce Image Detail Boost + +
3 režimy kalibrace + +
4 přednastavené režimy pozorování + +
Funkce vypnutí displeje + +
Stadiametrický dálkoměr + -
Vestavěný přesný laserový dálkoměr - +
Funkce «Obraz v obraze» + +
Wi-Fi. Integrace se zařízeními iOS a Android + -
Podpora aplikací Stream Vision + -
Aktualizace firmware + -