Facebook
Telegraph
Youtube
Instagram

Přeměňte svou denní optiku na plnohodnotný termovizní zaměřovač!

30.03.2021 12:39

Jakmile slunce zapadne, a již nelze použít denní optiku, přichází čas pro Pulsar Proton FXQ30. Nová kompaktní termovizní předsádka dokáže přeměnit Váš denní puškohled na termovizní zaměřovač s minimálním úsilím a bez nutnosti provádět znovu nastřelení.

Lehký a kompaktní

Když jdete na lov v dnešní době každý gram se počítá. S lehkou a kompaktní předsádkou Protonem FXQ30 se nejen vyhnete zbytečné zátěži, ale zároveň zachovate výbavu Vaší zbraně, na kterou jste zvyklí.

První nasazení

Proton FXQ30 se nasadí na denní optiku pomocí PSP adaptéru. Po prvním namontování a vycentrování obrazu v zorném poli Protonu už nemusíte provádět žádné opětovné seřízení. PSP adaptér umožňuje velice rychlou montáž a demontáž předsádky na zaměřovač, a zároveň kloubový mechanismus adaptéru zajistí přesné a jednoduché vycentrování obrazu.

Precizní optická soustava a nejnovějších elektrické komponenty v kombinací s přesným adaptérem umožňují lovci naplno využít  potenciál svého denního zaměřovače, tak jak je zvyklý bez omezení roční či denní doby.

Multifunkčnost

Proton FXQ30 nejlépe funguje se zvětšením 1,5-4x a pomocí adaptéru PSP pŘedsádku nasadit na zaměřovač s průměrem vstupní čočky od 42mm do 56mm. To znamená, že předsádku můžete používat se všemi nejrozšířenějšími typy zaměřovačů, jako například 1,5-6x42, 2-8x42, 3-9x40, 2-12x50, 3-12x56.

A pokud se dostanete do situace kdy potřebujete pozorovací přístroj, můžete během pár vteřin proměnit svoji předsádku na termovizní monokulár, a to jednoduchým odmontováním Protonu z denního zaměřovače a spojením s  monokulárem Pulsar 5x30 B.

Jednoduché použití

Moderní objektiv předsádky Proton nevyžadují přeostřování. Celkový obraz jak cíl i pozadí budou zaostřeny od vzdálenosti 15 metrů a delší. Předsádka je snadno ovladatelná a veškeré ovládací prvky jsou hned po ruce. Navíc předsádka nabízí dálkové ovládání s připojením pomocí Bluetooth a duplikuje všechny ovládací prvky na předsádce vč. vypínání a zapínání.

Prémiové funkce

I přes své malé rozměry nabízí Proton FXQ30 všechny funkce na které jste u výrobků Pulsar zvyklí:

  • Vysoce citlivý senzor s rozlišením 384x288 px @ 17µ s NETD <40 mK
  • Tělo z hořčíkové slitiny
  • Vodotěsnost stupně IPX7
  • Spolehlivost při použití na velkých rážích, např. 0,375 H&H, 12-Gauge a 9,3x64 (do 6000j)
  • Foto a video rekordér s integrovanou pamětí 16 GB
  • HD AMOLED displej
  • 8 barevných palet
  • Wi-Fi propojení s mobilnimi zařízení s iOS a Android