Facebook
Telegraph
Youtube
Instagram

Termovizní zaměřovač Pulsar Trail zachraňuje životy

18.03.2021 15:47

Termovizní zaměřovač Pulsar Trail zachraňuj životy. Ve společnosti Pulsar víme, že technologie termovzního zobrazovaní nepomáhá jen při lovu, ale také víme, že je neocenitelným nástrojem pro osoby poskytující první pomoc.

Hasiči, záchranné/pátrací týmy a policie využívají termovizne nejen k zadržení podezřelých a chycení padouchů, ale také k nalezení pohřešovaných osob, obětí požáru a nehod. Vzhledem k dohodám a právním předpisům od různých útvarů činných v trestním řízení je vzácné, že můžeme zveřejnit příležitosti při kterých použití termovizí vedlo k  záchraně života. Ale díky pozornému lovci z Nebrasky a jeho puškohledu Pulsar Trail XP50 jsou dnes naživu tři lidé.

Marcus Dryak majitel zaměřovače Pulsar Trail byl na své cestě z lovu lukem v Nebrasce. Na izolované silnici v hluboké noci je v této oblasti téměř nemožné cokoli vidět ve svém okolí. Marcus sice měl puštěné rádio, ale měl spuštěné okénka což mu umožnilo slyšet vítr a zvuky okolí.

Když projížděl kolem jedné zvlášť nebezpečné oblasti silnice, věřil, že uslyšel slabě „Pomozte mi!“ ze vzdálenosti. Marcus zastavil a rozhlédl se po okolních polích ale nic neviděl. Znovu zaslech volání o pomoc a tak použil svůj zaměřovač Trail XP50 pro detailnější průzmuk.

Asi 30 metrů od sebe nedaleko značky STOP mimo hlavní silnici viděl havarované auto. Pomocí svého zařízení detekoval 3 osoby uvězněné v poškozeném voze. Marcus okamžitě zavolal 9-1-1. Díky jeho rychlé reakci se podařilo záchranářům vyprostit raněné do 45 minut od zavolání. To jim zachránilo život.

Díky zaměřovači Trail byli tito lidé zachráněni. Bez něj by je Marcus asi těžko našel. Všichni cestující byli uvězněni v převráceném autě. Řidič minul STOPku a narazil do stromu. Všichni cestující byli převezeny na nejbližší traumatologické oddělení. Policie později řekla, že kdyby nebylo jeho přístroje, jeden z cestujících by to nepřežil. Marcus navštívil oběti v nemocnici. „Všichni mu děkovali a chválili jeho pohotovost a vybavení. Že díky němu teď všichni žijí“. 

Příběhy jako je tento, nám připomínají, že využití a termovizních a nočních vidění mají potenciál zachránit životy.

Klikněte zde pro více informací o přístroji Trail.