Facebook
Telegraph
Youtube
Instagram

Nový dalekohled Futurus 8-24x50

Nový dalekohled Futurus 8-24x50

Nový dalekohled Futurus 8-24x50
25.03.2009 11:26 | Binox

Představujeme Vám nový dalekohled Futurus 8-24x50. Dalekohled má stejné provedení jako celá řada dalekohledu Futurus. Při návrhu mechanismu nastavení zvětšení výrobce upustil od tradiční cesty pro zoomové dalekohledy, což je ovládaní páčkou na pravém okuláru, ale navrhl vlastní řešení.


Dalekohled má nový patentovaný mechanismus nastavení zvětšení s velmi pohodlným ovládáním centrálním regulačním kolečkem, kterým plynule měníte zvětšení v rozsahu od 8x až do 24x. Mechanizmus je velmi precizně zpracován a je bezvůleví a tím byla docílená stabilita optických kanálů a jejích souosost v celém rozsahu zvětšení, což u mnohých dalekohledu se zoomem je problematické.


Také příjemným překvapením je poměrně široké zorný úhel dalekohledu (4-2.2°) a velká vzdálenost výstupní pupily 15mm pro komfortní umístění oka pozorovatele.

Komentáře:

Jan Kalivoda (03.06.2009):Mám experimentálně ověřeno, že tento dalekohled je schopen ostřit už od 6,5m - tedy jedná se o bezkonkurenčně nejlepší model triedru se zoomem jak zpracováním technologie zoomování, bezchybným ostřením v celém rozsahu zvětšení, tak délkou vstupního objektivu, který je v porovnání s konkurenčními výrobky se stejným zvětšením nejkratší a přitom zachovává optimální světelnost.