Facebook
Telegraph
Youtube
Instagram

Noční vidění Spartan

Noční vidění Spartan

Noční vidění Spartan
10.06.2009 20:12 | Binox

Noční vidění Spartan je nová, vylepšená řada multifunkčních přístrojů pro noční viděni. Tato řada nahradila dobře známé dalekohledy NVMT a na rozdíl od něj u přístrojů Spartan byl kompletně přepracován infračervený vyzařováč a elektronické bloky. Výsledkem je dosah základní infrasvítilny až na vzdálenost 150-200m a větší kontrast obrazu s větší rozlišitelnosti. Také byla přepracována elektronická část přistroje, který je vice šetrný k baterii. Málou úpravou prošel i celkový design.

Společným rysem monokuláru řady Spartan je jejích víceúčelovost. Zavity ve spodní časti dalekohledů jsou určeny k jeho použití s doplňky: ke spojení s náhlavní montáži a nošení na hlavě, k propojení pomocí adaptéru s digitálním fotoaparátem nebo upevnění na stativu. Požitím výkonného infrareflektoru Yukon lze vícenásobně zvýšit efektivní vzdálenost pozorování nočním viděním.

Široké zorné pole dělá Spartan 2x24 nejlepší variantou pro širší rozhled jak v uzavřených prostorách, tak i v otevřeném terénu. Tento přístroj je nejlehčí a nejmenší v řadě Spartan, a je vhodný k delším mobilním pozorováním v terénu například s nahlavní montáži.

Spartan 3x42 je pravděpodobně tím nejuniverzálnějším přístrojem této řady. Jeho zvětšení je dostatečně velké pro pozorování na velkou vzdálenost a přitom je dostatečně kompaktní, aby se vešel do kapsy.

Působivé zvětšení a světelnost Spartan 4x50 oceníte při nočním fotografování, vyhledávání a pozorování zvěře.