Facebook
Telegraph
Youtube
Instagram

Aktualizace firmwaru 2.0

06.09.2022 12:00

 

Aktualizace firmwaru 2.0: nová úroveň kvality termálního zobrazování

Společnost Yukon Advanced Optics Worldwide představuje aktualizovaný firmware verze 2.0, který přináší více detailů a přesnosti v termovizním zobrazování u následujících přístrojů Pulsar: termovizních monokulárů Axion 2 XG35 a Axion 2 LRF XG35, termovizních puškohledů Thermion 2 XP50 Pro a Thermion 2 LRF XP50 Pro a také termovizních dalekohledů Merger LRF XP50, které jsou vyráběné podle nejnovější verze firmwaru. 

Vylepšené algoritmy pro získání více informací v zobrazení.

Díky vylepšené kvalitě obrazu a vylepšeným algoritmům zpracování obrazu dosahuje firmware 2.0 nové úrovně detailů, ostrosti a kontrastu termovizního obrazu. 

Algoritmy firmwaru detekují a zpracovávají obraz. Díky tomu dokáže termokamera zřetelně zobrazit složité scény s rovnoměrně vyzařujícími objekty s nízkým kontrastem, například oblohu, trávu nebo vodní plochy, v širokém rozsahu polotónů. Vylepšené zpracování detailů a software, který zaostřuje objekty v různých vzdálenostech, vykresluje vysoce informativní termovizní obraz.

Tři úrovně citlivosti pro přesnější detekci na velkou vzdálenost.

Nedávná aktualizace firmwaru nabízí novou funkci - výběr ze tří úrovní zesílení citlivosti pro kvalitní detekci a rozpoznání cíle za různých pozorovacích podmínek. Nahrazuje dříve používané režimy pozorování (Skály / Les / Identifikace atd.). 

Úrovně zesílení citlivosti - Normal, High a Ultra - jsou softwarové algoritmy, které lovci umožňují snadné přizpůsobení neustále se měnícím povětrnostním a teplotním podmínkám a zvyšují přesnost detekce na velké vzdálenosti. 

Při snížení teplotního kontrastu (např. mlha, srážky, vysoká vlhkost) jednoduše zvýšíte úroveň zesílení. Díky kombinaci nových filtračních algoritmů s možností jemného nastavení jasu a kontrastu se nastavení zesílení ukazuje jako mimořádně užitečné při určení trofejních znaků zvěře a zajišťuje zřetelné vykreslení objektů a pozadí v zorném poli.

Nový optimalizovaný záznam videa pro vysoce kvalitní obsah.

S novým firmwarem 2.0 můžete své nejlepší lovecké okamžiky uchovat jako vysoce kvalitní videozáznamy. 

Nová funkce umožňující ovládání komprese videa pouhým zapnutím nebo vypnutím byla již zavedená u modelů Thermion 2 LRF XP50 Pro a  Merger LRF XP50. Aktualizací firmwaru bude tato funkce dostupná i pro zbývající jmenovaná zařízení. 

Režim ON má za následek rychlejší přenos menších souborů a vyšší kvalitu videa ve srovnání s předchozí verzí firmwaru. 

Tlačítko OFF kompresi vypne a výrazně zlepší kvalitu a detaily videosouborů. Nové algoritmy umožňují několikanásobně zmenšit velikost souboru, aniž by byla ovlivněna kvalita videa.  

Nově implementované algoritmy navíc umožňují eliminovat zkreslení zvuku. 

Nové grafické prvky pro vylepšené uživatelského rozhraní 

Pro zvýšení vnímání grafických informací na obrazovce byl přidán průhledný podklad při zobrazování následujících údajů: 

Výsledky měření vzdálenosti (důležité pro zařízení s vestavěným laserovým dálkoměrem);

úroveň bočního sklonu (relevantní pro zařízení Thermion 2 LRF XP50 Pro). 

Jak aktualizovat firmware?

Nainstalujte si bezplatnou mobilní aplikaci Stream Vision 2, která je k dispozici na Google Play nebo AppStore. Připojte chytrý telefon k termovizi pomocí WiFi a aktualizujte firmware. 

Další informace o aktuálních verzích firmwaru digitálních a termovizních přístrojů Pulsar naleznete na stránce "Zkontrolujte svůj firmware". 

Podívejte se na toto video, kde najdete podrobné vysvětlení, jak efektivně používat 3 úrovně zesílení citlivosti - Normal, High, Ultra: