Facebook
Telegraph
Youtube
Instagram

PULSAR TELOS: připraven pro budoucí upgrade

15.09.2023 16:24

PULSAR TELOS: připraven pro budoucí upgrade

Společnost Yukon Advanced Optics Worldwide s potěšením oznamuje zcela nový koncept naší vůbec první upgradovatelné řady termovizních monokulárů - Telos by Pulsar. Počínaje modelem Telos LRF XP50 a jeho verzí bez LRF. Zahájení prodeje v září tohoto roku.

Upgradovatelnost: výrobek, který nikdy nezestárne

Termovizní monokuláry Telos jsou navrženy tak, aby byly nadčasové a stále aktuální. Jak všichni dobře víme, v odvětvích špičkových technologií dochází k mnoha vylepšením a změnám na roční, ne-li měsíční bázi. Termovizní technika neníí výjimkou. Nemluvě o tom, že i my jako lidé poměrně často měníme své názory a záliby.

Tato produktová řada je navržena tak, aby se přizpůsobila neustále se měnícím potřebám konkrétního lovce. Jedná se o první řadu termovizních zařízení na trhu, která nabízí možnost technického upgradu.

Staňte se majitelem přístroje Telos a získejte možnost vylepšit svůj přístroj v budoucnu. Neváhejte a přejděte na výkonnější optiku, snímač nebo displej s vyšším rozlišením, výkonnější a funkčnější elektronické části nebo dokonce vybavte svůj přístroj laserovým dálkoměrem a dalšími optickými kanály, abyste vždy disponovali přístrojem, který je pro vás relevantní z hlediska nákladů na vylepšení.

To je jedinečné řešení společnosti Pulsar, které vám nabídne výrobek, jenž se bude měnit spolu s vašimi potřebami a loveckými návyky, ale prakticky nikdy nezestárne.

Extrémní tepelná citlivost

Telos je pro nás synonymem špičkové kvality a nadčasových řešení. Podívejme se blíže na toto nádherné zařízení, čerstvě dodané společností Pulsar.

Prvním zástupcem této řady je termovizní monokulár Telos LRF XP50 vybavený nejlepším snímačem evropské výroby Lynred s rozlišením 640x480 při rozteči pixelů 17 mikronů.

Skutečnou změnou ve hře je jeho extrémní tepelná citlivost NETD menší než 18 milikelvinů. Tyto vlastnosti snímače zaručují jednoduše ohromující schopnosti termovizního snímání i v těch nejnáročnějších povětrnostních podmínkách.

Když k tomu přidáte germaniový objektiv se světelností F50/1,0, získáte nejkvalitnější možné a nejpodrobnější a nejinformativnější snímky za jakýchkoli loveckých podmínek.

Nový Telos LRF je ideální pro detekci objektu z větších vzdáleností. Využijte vestavěný přesný laserový dálkoměr pro rychlé a bezchybné určení vzdálenosti. LRF měří vzdálenosti až do 1 km v režimech jednorázového měření a kontinuálního skenování.

Pokročilá technologie zesílení obrazu Pulsar

Všechny modely Telos jsou vybaveny vlastní vyspělou technologií Pulsar image boost. Díky tomu dosahuje termální zobrazování přístrojů Telos nejvyšší úrovně detailů, čistoty a kontrastu.

Toto zařízení dokáže zobrazit složité scény v široké škále polotónů, a to i málo kontrastní objekty, jako je obloha, tráva nebo vodní hladina. Díky softwarovému detailování a ostření objektů v různých vzdálenostech je termovizní snímek vysoce informativní.

Ruční zvýšení citlivosti termovizního snímače zlepšuje kvalitu detekce při zhoršených pozorovacích podmínkách. Vyhlazovací filtr a široký rozsah nastavení jasu a kontrastu zpříjemňují dlouhodobé pozorování.

Navrženo pro potřeby uživatelů

Obraz v systému Telos můžete v ideálním případě nastavovat jednou rukou - klasické plynulé zoomovací a zaostřovací kroužky jsou na objektivu umístěny v klasickém uspořádání, jeden po druhém, jako u profesionálních fotoaparátů. Je ideální pro ovládání pro praváky i leváky. Důsledné uspořádání kroužků umožňuje získat jasný obraz s požadovaným zvětšením rychle a s minimálním úsilím.

Vertikálně symetrické uspořádání ovládacích prvků umožňuje používat přístroj Telos oběma rukama se stejným komfortem - tlačítka jsou umístěna v jedné řadě na horním panelu. A upevnitelný pásek na ruku lze podle vašich preferencí přesunout na pravou nebo levou stranu přístroje. 

Pro ještě větší přizpůsobivost a pohodlí při používání nabízí zařízení Telos přizpůsobitelné ovládací prvky a uživatelské rozhraní. Tyto nové termovizní monokuláry se vyznačují pokročilými funkcemi, ale určení priority konkrétní funkce je výsadou uživatele - neváhejte si změnit pořadí položek nabídky a určit funkce tlačítek.

Připraven na nejnáročnější podmínky

S novým dalekohledem Telos LRF XP50 budete moci pozorovat více než 8 hodin na jedno nabití baterie. Zcela nová rychle vyměnitelná lithium-iontová baterie LPS 7i nevyžaduje speciální nabíječky - stačí ji připojit k libovolnému síťovému adaptéru přes port USB typu C a nabíjet ji pomocí protokolu rychlého nabíjení Power Delivery. Baterie LPS 7i navíc podporuje bezdrátové nabíjení.

Termovizní monokulární přístroje Telos byly navrženy pro náročné podmínky ve volné přírodě. Budou správně fungovat v extrémním rozsahu teplot od -25 do +50 °C. Přístroje jsou zcela vodotěsné při úplném ponoření do vody.

Pogumované tělo Telosu se navíc vyznačuje vysokými provozními vlastnostmi a výjimečnou odolností proti opotřebení. Za vlhka neklouže a v ruce lovce se drží pevně a velmi přirozeně. Tělo se navíc snadno čistí a dlouho si zachovává svůj původní vzhled.

Ergonomické a funkční pouzdro vyrobené společností Taylor

Nový model Telos je dodáván ve stylovém a pohodlném pouzdře. Je vyrobeno na míru tomuto přístroji a je nezaměnitelné, když se lovec hodně a rychle pohybuje a potřebuje mít možnost přístroj rychle vyjmout nebo uložit do pouzdra.

Systém upevňovacích pásů optimálně rozkládá váhu na tělo lovce, odlehčuje ramenům, zádům a krku a umožňuje volný pohyb, ohýbání nebo otáčení bez obav, že by přístroj vypadl. Pouzdro Telos je navíc vybaveno popruhy pro připevnění k bedernímu pásu, stejně jako vybavení s modulárním fixačním systémem Molle, včetně batohů a popruhového vybavení.