Facebook
Telegraph
Youtube
Instagram

Binokulární termovize s dálkoměrem Pulsar Accolade LRF

Binokulární termovize s dálkoměrem Pulsar Accolade LRF

10.02.2019 01:44 | Binox

Pulsar přichází na trh s novou řadou termovizních přístrojů s integrovaným laserovým dálkoměrem v binokulárním provedení - ACCOLADE LRF. Nové termokamery jsou postavené na osvědčené platformě termokamer Pulsar, zahrnujících rozsáhlou funkční výbavu s podporou Wi-Fi a aplikaci StreamVision, která byla rozšířena o možnost přesného měření vzdálenosti pomocí laserového dálkoměru. Dálkoměr je zabudován do dalekohledu a informace jsou pohodlné zobrazované přímo na obrazovce spolu s pozorovaným termoobrazem. Měření vzdálenosti se provádí ve dvou režimech: jednotlivé měření a skenování. Režim skenování umožňuje pozorovateli plynulé měření vzdálenosti do sledovaného objektu, například při jeho pohybu. Rozsah měření vzdáleností je až 1000 m s přesností měření +/-1 m.

 

Pulsar Accolade LRF

Přístroje jsou dodávané ve dvou provedeních: špičkové modely XP, které se mohou pochlubit vysokým rozlišením senzoru 640 x 480 pixelů a modele XQ, využívající cenově optimální snímač s rozlišením 384x288 pixelů. V obou případech ke snímaní obrazu jsou použité nehlazené mikrobolometry s vysokou snímkovou frekvencí 50Hz a velikostí jednotlivého pixelů senzoru 17 μm. Všechny tyto parametry poskytují termokameře vytvářet detailní, rychlý a přesný obraz s detekční vzdálenosti až 1,8 km. Pro lepší rozpoznávání objektů termokamery nabízí digitální navýšení zvětšení obrazu: za prvé - digitální zoom celého obrazu s násobením  2x až 8x, který pozorovatel muže měnit buď plynulé nebo skokově; za druhé – zobrazení "obraz v obraze", kdy v horní části displeje je zobrazeno další okno se zvětšenými detaily objektu, přitom nedochází ke zúžení celkového zorného pole.

Binokuláry ACOLADE LRF vytváří pro pozorovatelé maximální komfort při pozorování oběma oči. Spolehlivý provoz termokamer Pulsar bez ohledu na počasí zaručen díky použití standardu vodotěsnosti IPX7, mrazuvzdorného zobrazovacího mikrodispleje AMOLED a napájení Li-Ion rychlo-výměnným akumulátorem s kapacitou 5000mAh a vydři až 8 hod.

Novou řadu termovizi Accolade LRF ocení lovci, kteří hledají zvířata v lese, milovníky a ochránci zvířat, žijících ve volné přírodě, záchranáři při hledání pro ztracených osobách, bezpečnostní a ochranné agentury při chránění majetku.